Kattoremontti tulossa- Vaihtoehtona konesaumakatto

09.03.2022

Runsas lumisen talven jälkeen voi olla aiheellista miettiä kattoremonttia, joko olemassa olevien lumivaurioiden vuoksi tai päivittää katto uudella katteella tehdäksesi kodistasi arvokkaan näköisen, uusittu katto on kuin kruunu kiinteistöllesi. 

Vaihtoehtoja kattomateriaaliksi löytyy monia, mutta vain yksi yltää ylitse muiden ja sen on perinteinen konesaumakatto. Konesaumakatto on erittäin tiivis ja pitkäikäinen peltiseppien kädentyön taidonnäyte. Se on täysin vesitiivis, koska siihen ei tehdä ollenkaan reikiä vaan tiiviys saadaan aikaseksi kaksinkertaisesti taitetuilla saumoilla. Peltirivit kiinnitetään ruoteisiin klammereilla, jotka jäävät rivien välisten sauman sisään. Konesaumapelti on tarkoin valittua pehmeää peltiseppälaatua 0,5mm-0,6mm paksua. Sen on oltava sinkkipitoisuudeltaan vähintään 275g/m² ja sen pitää kestää pakkasmuokkausta. Nämä kriteerit tekevät siitä vesitiiviin. Myös tarvittavat kattoturvatuotteet voidaan asentaa katolle peltiä lävistämättä. 

Hinnaltaan konesaumakatto voi olla arvokkaampi kuin esim. tavallinen profiilipeltikatto, mutta kokonaiskustannukset katon huoltotarpeesta, vesitiiviydestä ja kokonaiskäyttöikään verrattuna voi tulla edullisemmaksi pitkässä juoksussa. Lisäksi hintaan voi vaikuttaa katon vaativuus konesaumakattoa tehdessä, jolloin kokonaiskustannus voi nousta esimerkiksi  katon muodon ja jiirien haasteellisuuden ansiosta, mutta nämäkään ei ole esteenä katon asennukselle sillä konesaumakatto voidaan asentaa läheises jokaiseen kattoon. Muita hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat pinta-ala, käytettävä materiaali sekä pohjatöiden laajuus, kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä.  Kaikesta huolimatta,  laadukkaasti ammattilaisen asentamana  konesaumakatto antaa parhaimman mahdollisen hintalaatusuhteen sen käyttöiän ollessa jopa 100 v. 

Yrityksemme peltisepät ovat asentaneet konesaumakattoa vanhoihin arvokohteisiin, mutta viime aikoina myös useat omakotitaloasujat ovat päätyneet konesaumakattoon. Valikoimista löytyy erilaisia värivaihtoehtoja perinteisen sinkityn lisäksi. Esimerkiksi matta-musta on noussut suosioon niin omakotitaloissa kuin vapaa-ajan asunnoissakin. Konesaumakatto onkin huolettoman rakentajan valinta, koska se on helppohoitoinen sekä myös epäsuotuisa kasvualusta esimerkiksi sammaleelle. 
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita